Praktijk voor osteopathie Jantzen

Met geluk is het net als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is.

Wat is osteopathie? behandeling osteopaat  osteopathie zwangerschap wat doet een osteopaat 

Osteopathie is een behandelmethode die zich richt op alle weefsels van uw lichaam. Het lichaam wordt als geheel onderzocht en gevonden letsels worden in verband gebracht met uw klachten. Een osteopaat bezit veel kennis over de verbanden tussen de weefsels. De osteopaat gaat ervan uit dat, daar waar het weefsel zijn bewegelijkheid verliest, klachten kunnen ontstaan. De verminderde bewegelijkheid van uw weefsels wordt in de behandeling hersteld, zodat het zelf genezend vermogen gestimuleerd wordt. 


Een verloren bewegelijkheid is niet alleen terug te vinden in de spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, organen etc, maar ook in de relaties ten opzichte van elkaar. Alle weefsels bewegen naast en met elkaar.

Een duidelijk voorbeeld is de zwangerschap: 

Veel vrouwen ervaren bandenpijn in hun zwangerschap, andere klachten zijn bekkeninstabiliteit of zwangerschapsischias. Ook de bekkenbodem kan inscheuren tijdens de bevalling. Tijdens de zwangerschap wordt de baarmoeder negen keer zo groot, alle bekken en buikorganen moeten plaatsmaken voor de groeiende baarmoeder. Als de andere organen geen plaats maken, dan ontstaat er compressie of rek. Compressie en rek op de organen betekent functieverlies. Rek op de banden waarmee de bot-stukken van de bekken verbonden is geeft bandenpijn. Druk op de grote zenuw geeft ischias-pijn. Druk op de maag geeft oprispingen, druk op de lymfevaten geeft stuwing en druk op de sluitspier van de blaas kan urineverlies geven.

Een osteopatische behandeling kan de ligging van de ongeboren baby veranderen en gerekt of gecomprimeerde organen hun bewegelijkheid teruggeven waardoor de compressie of rek verdwijnt en de klachten zullen verdwijnen. 

Psychosomatische relatie:

 Onze geest is wederzijds verboden met het lichaam. Lichamelijke klachten hebben vaak een psychische achtergrond. Er is geen mens die trauma-vrij door het leven gaat. Mijn belangstelling ligt in de samenwerking tussen geest en lichaam. Trauma's slaan zich op in uw weefsels. Een trauma slaat in op je fysieke en psychische functioneren. Als het letsel een psychische zijde heeft dan dient de behandeling zich daarop aan te passen. Ik maak gebruik van technieken de uw trauma (s) kunnen verminderen. Onopgeloste trauma's worden telkens geactiveerd bij soort gelijke gebeurtenissen. Als je het trauma wegneemt, zal het lichaam bij soortgelijke gebeurtenissen niet meer gestresseerd reageren. 

De geschiedenis van osteopathie:

De osteopathie komt oorspronkelijk uit noord Amerika waar het in 1874 ontwikkeld is door de Amerikaanse arts Andrew Taylor Still. Nu al bijna 150 jaar geleden zag hij in dat de onderliggende samenhand tussen verschillende lichaamssystemen een belangrijk aspect is hij het onderzoeken en het behandelen van patienten.

Toegepaste kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij gebruik gemaakt wordt van spiertesten om uit te zoeken, waar, waarom en wanneer de balans weer hersteld kan worden. Met toegepaste kinesiologie is het mogelijk om achter de dieper gelegen oorzaak te komen en geeft meerdere invalshoeken (de verstoring kan mechanisch, chemisch, energetisch, emotioneel of electromagnetisch zijn). 


De behandeling:

Wat doet een osteopaat?
Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van uw klachten, om de oorzaak te kunnen vinden onderzoek ik uw hele lichaam. Dit onderzoek bestaat uit een vraaggesprek, volledig lichamelijk onderzoek, uitleg over de bevindingen en het maken van een behandelplan. Daarna volgt de behandeling, mijn handen zijn mijn instrumenten en mijn werkwijze is holistisch. De oorzaak van uw klachten kan ook een psychisch component bevatten, ook het psychische component kan in mijn behandeling meegenomen worden. 

De eerste afspraak:

Als je voor het eerst komt voor een behandeling of een nieuwe klacht dan begin ik met een vraaggesprek. Uw ziekte-geschiedenis, huidige klachten, leefgewoonten en eventuele therapieën worden uitgebreid besproken. Na dit vraaggesprek vindt het onderzoek plaats. Tijdens dit onderzoek worden je organen, wervelkolom, gewrichten, bloed-en lymfevaten, spieren, banden en zenuwen onderzocht op hun bewegelijkheid, functie en kracht.  


Baby's en kinderen: 

Bij baby's en kinderen wordt ook het verloop van de zwangerschap en de bevalling zelf besproken. Er is in de praktijk een speelhoek ingericht, zodat je als ouder rustig je verhaal kan doen. Soms is het ook lastig voor het kind zelf als de bespreking voornamelijk gaat over wat er niet goed gaat, dit kan een negatieve bijdrage geven aan uw kind, en mogelijk zijn zelfvertrouwen schaadde. Daarom is het soms handig om de klachten of dingen die niet besproken mogen worden met uw kind erbij, naar mij toe te mailen of telefonisch te bespreken. Op die wijze verloopt het eerste vraaggesprek in mijn praktijk net even anders en ervaart u kind(je) een ontspannenere sfeer. 

Bij baby's en kinderen is het eerste contact erg belangrijk, tijdens het onderzoek mag uw kindje geen negatieve stress ervaren. Het onderzoek wordt gedaan met zachte handgrepen. Bij de vervolg-behandeling weet uw kind wat het te wachten staat en zal het mij meer ruimte geven om mijn behandeling te doen.  panta rhei osteopathie,,  behandeling osteopaat  osteopathie zwangerschap  osteopathie zwangerschap osteopathie zwangerschap wat doet een osteopaat  panta rhei osteopathie  behandeling osteopaat osteopathie zwangerschap 

E-mailen
Bellen